top of page

Èlia Bastida
Violí-jazz

Aula de Música 7- Èlia Bastida_edited.jpg

Sóc l’Èlia Bastida, nascuda el 1995 a Barcelona.

L’any 1999, quan tenia quatre anys vaig començar a tocar el violí. Des d’aleshores la música va anar agafant cada cop més importància dins de la meva vida fins a convertir-se en la meva essència. M’apassiona el jazz, el clàssic, la música brasilera, les melodies, la capacitat de la música per comunicar-nos, per fer-nos emocionar, per fer-nos gaudir.

Vaig estudiar el grau mitjà de violí clàssic amb el Pablo Cortés i als disset anys vaig entrar a la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro. Va ser aleshores quan vaig conèixer el món del jazz i em va apassionar la possibilitat de creació i llibertat que em donava. Més tard vaig començar a cantar i a tocar el saxo a la secció de saxos de la big band. Ara la veu i el saxo formen una part important del meu set de concert.

Durant la meva trajectòria dins de la Sant Andreu Jazz Band he tocat amb músics increïbles com Dick Oatts, Scott Hamilton, Joe Magnarelli, Scott Robinson, Joel Frahm, John Allred, Jon-Erik Kellso, Luigi Grasso, Pasquale Grasso i a diversos països (Suècia, Suïssa, Dinamarca, Itàlia, França…).

He gravat més de 40 CD, 5 dels quals al meu nom: “Joan Chamorro presenta Èlia Bastida”, “The Magic Sound of the Violin”, “Meraki”, “Èlia Bastida meets Scott Hamilton” i “Tribute to Stéphane Grappelli”. 

Les meves influències musicals més importants han estat i són: Chet Baker, Hilary Hahn, Scott Hamilton, Art Pepper, Dexter Gordon, Sonny Stitt, Stéphane Grappelli, Sarah Vaughan, Lester Young, Elis Regina, João Gilberto, Chico Buarque, Freddie Hubbard, Clifford Brown, Bill Evans, Ella Fitzgerald, per citar-ne els més representatius.

Compagino amb l’escenari la meva faceta de professora a l’Aula de Música 7, donant a conèixer el material que he creat de violí jazz, sorgit de la meva experiència i preparat per tots aquells instrumentistes de corda que vulgueu entrar en el món del jazz. La meva passió per compartir la meva manera d’entendre la música i la dedicació al violí i al jazz m’ha portat a publicar el meu llibre, la meva metodologia “Swing with Your Violin”.

Podeu escoltar la meva música aquí.

bottom of page