top of page

Montserrat Gascón.
Flauta travessera. 

Aula de Música 7- Montse Gascon_edited.jpg

Nascuda a Barcelona, va realitzar els estudis de flauta travessera amb Salvador Gratacós a Barcelona i amb Willy Freivogel a Stuttgart (Alemanya), on va estudiar becada per la Generalitat de Catalunya. Així mateix, va assistir regularment a classes magistrals impartides per prestigiosos flautistes com Jean Pierre Rampal i Alain Marion entre altres. Posteriorment va realitzar estudis de flauta travessera barroca amb Alain Polak i va assistir a nombroses classes i cursos d'interpretació de música antiga amb Wilbert Hazelzet, Jordi Savall, Rolf Lislevand, Ton Koopman, Hopkinson Smith, Manfredo Kraemer, etc.

Ha estat integrant de l'Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Grup Bartok de Barcelona i el Conjunt Instrumental Música XXI.

Com a solista ha realitzat concerts per tota Espanya, França, Itàlia, Suíza, República Txeca, Romania, els Estats Units, Centreamèrica, Sud-amèrica i Egipte, on ha actuat en importants festivals i prestigioses sales de concerts com el Palau de la Música Catalana de Barcelona, l'Auditori Nacional de Música de Madrid, seu de les Nacions Unides a Nova York, Teatre Nacional de Panamà, Festival Cervantes de Guanajuato (Mèxic), Opera House del Caire, Gran Teatre de l'Havana, Teatre Nacional Rubén Darío de Managua, Sala Txaliapin de Moscou, Palacio Nostitz de Praga, Caruth Auditorium de Dallas, etc.

Fins al moment té editats sis CDs com a solista. Ha realitzat enregistraments per a ràdio i televisió d'Europa, Amèrica i Pròxim Orient.

Titulada pel Conservatori Superior de Música de Barcelona, és professora a l'Escola Superior de Música de Catalunya –ESMUC- i a Aula de Música 7, a Barcelona.


Realitza regularment màster-classes de flauta travessera i música de cambra en diverses escoles de música, conservatoris i universitats.

bottom of page