top of page

Oscar Larios.
Llenguatge Musical. Piano. Harmonia. Improvisació. Cant. Conjunt instrumental.

Aula de Música 7- Oscar Larios

Oscar Larios Perea neix a Barcelona el 1969. De ben petit mostra aptituds per el piano i força oïda musical que li permeten descobrir la música d’una manera autodidacta. Aquesta primerenca etapa autodidacta el marcarà i l’acompanyarà sempre a llarg de la seva formació. Als nou anys inicia els seus estudis musicals a l’Institut Joan Llongueres i poc després els continua a l’Orfeó Gracienc. Cursa els estudis de grau mig al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i els de grau superior al Conservatori del Liceu. El seu pare, melòman del jazz, l’acosta a la riquesa harmònica d’aquest gènere i la seva mare, cordovesa, l’apropa al flamenc i a tota la seva amalgama rítmica. Es per aquest motiu que decideix ampliar els seus estudis musicals a L’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona.

 

Actualment treballa com a professor de piano, cant, harmonia, llenguatge musical i teatre musical a l’escola Aula de Música 7 de Barcelona i a l’escola Eva Gris de Cornellà.


Gran part de la seva obra està adreçada al públic infantil i juvenil i és fruit d’aquesta tasca pedagògica, amb obres que s’adapten als diferents nivells tècnics i preferències dels estudiants

del seu entorn. El seu catàleg consta d'obres per a conjunt orquestral simfònic com La Rosa dels Vents (Ed. Clivis) i la Suite Alexandra, encàrrecs de la fundació Camerata XXI per a les colònies musicals infantils i juvenils. Consta també de diverses obres de cambra per a diferents nivells i agrupacions d’instruments, dels Estudis progressius amb swing per a piano (Ed. Clivis), i de la cantata Cançó de Nadal per a conjunt orquestral i cor infantil basada en el popular conte A Christmas Carol de Charles Dickens. En el seu catàleg trobem també obres per a guitarra com Plouifasol (Ed. Clivis), cançons populars catalanes per a nivell elemental i Aires (Ed. Clivis) on el seu Aire de bolero va ser escollida com a obra obligatòria en el Concurs infantil de guitarra José Luis Lopategui.

 

En l’actualitat compagina la seva activitat docent amb la producció musical com a compositor i arranjador per a teatre, cinema d’animació, audiovisual i publicitat, així com a pianista de diferents formacions musicals. Com arranjador ha treballat en la producció dels CD de la col·lecció Supermúsics, editats per el Club Súper 3. Com a compositor Al 2006 va estrenar al teatre Condal de Barcelona, amb gran èxit de crítica i públic, el musical infantil La Màgia dels Ki-kids dirigit per Àngel Llàcer. Al 2015 va estrena el musical Dracs, basat en la llegenda de Sant Jordi sota la direcció d’Eva Gris. Al 2019 va estrenar el musical La princesa Anastasia al teatre Aquitània de Barcelona, dirigida per Germán Fdez-Moreno.

 

www.produccionsmusicals.es

bottom of page