top of page

Ricard Alonso.
Cant.

Aula de Música 7- Ricard Alonso, professor de Cant.jpg

Comença els estudis de cant amb Mercè Puntí i posteriorment amb Maria Remolà i Montserrat Aparici. Complementa la seva formació artística mitjançant cursos magistrals impartits per Magda Olivero i Dalton Baldwin.

A l'edat de 8 anys ingressa a l'escolania Pia Balmes tot debutant al Gran Teatre del Liceu amb l'òpera La Bohème i cantant a les següents temporades diversos títols com: Carmen, Turandot, Mefistòfeles, Werther i Tosca entre d'altres.

Inicia la seva carrera com a solista amb Joventuts Musicals de Barcelona i és en aquest moment quan ja se centra cap a un tipus de repertori.

 

La seva veu amb condicions Belcantistes per excel·lència li ha permès abastar autors com Mozart, Rossini, i sobretot Donizzetti del qui concretament n'és un gran intèrpret demostrant-t'ho per mitjà de l'elegància en el fraseig i la particular línia vocal que precisament el caracteritza.
 

Durant 3 anys i de la mà del prestigiós crític d'òpera de la Vanguardia, Roger Alié, actua a les òperes: Rita, Don Pasquale, La Flauta Màgica, Bastià i Bastiana tot realitzant papers principals.

 

Col·labora amb el compositor Lluís de Arquer inaugurant el Teatre més petit del món fent d'aquest espai una referència de prestigi dins l'àmbit musical Barceloní.

 

Interpretà durant 10 anys el rol de Monostatos dins l'espectacle La petita Flauta Màgica adaptació de La Flauta Màgica de Mozart, producció del Gran Teatre del Liceu – Comediants.

 

Tanmateix, cal destacar el seu paper a l'obra El vestit nou de l'emperador muntatge del Teatre Nacional de Catalunya amb música d'Ignasi Terraza.

 

Des de fa anys alterna els concerts amb la docència, una tasca per la qual és reconegut per la seva tècnica i capacitat d'anàlisi de la veu, aconseguint que l'alumne en molt poc temps pugui experimentar com avança en tècnica i interpretació.

bottom of page