Violeta Tello
Cant. Piano. Llenguatge Musical

Aula de Música 7- Violeta Tello.jpg

Violeta Tello Grau (Barcelona 1988) es formà com a compositora a l’Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona havent estudiat abans Musicologia a la UAB. Des de petita escriu poemes, canta i toca el piano, i més tard s’interessà per la música indonèsia de gamelan i l’electrònica. El 2019 publicà el seu àlbum debut, el Música Bruja, fruit d’una investigació sobre dones compositores i el 2022 publicarà el CINTA (amor en Indonesi), un doble EP amb cançons d’electrònica lluminosa. Les seves creacions musicals barregen folklore espanyol amb folklore indonesi en un pop d’electrònica lluminosa on moltes veus canten.

Com a docent s’ha especialitzat en sensibilització musical, llenguatge, harmonia, Finale,   cant i piano. Ha treballat donant classes de música a l’Escola Thau Sant Cugat (Escola de Música Virtèlia), a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Sant Andreu de la Barca i al Centre Musical Diapasó. Actualment a l’Escola Aula de Música 7 imparteix classes de cant, piano, sensibilització i llenguatge musical i combo.

Com a músic, la Violeta és membre del Gamelan Barasvara, l'orquestra de música indonèsia vinculada al Museu de la Música de Barcelona i el 2018 estrenà al Gamelan Composers Forum de Londres La Danza de la Guerrera, una composició de gamelan. Com a musicòloga, el 2012 catalogà el Fons de partitures del compositor Miquel Pongiluppi Mercader (1907-1990) del Papiol i des d’aleshores és directora artística del Suona Pongiluppi, el projecte de recuperació d’aquest patrimoni musical.